Това е официалната позиция на УМБАЛ “Св. Георги - Пловдив относно

...
Това е официалната позиция на УМБАЛ “Св. Георги - Пловдив относно
Коментари Харесай

Официална позиция на УМБАЛ “Св. Георги за смъртта на бащата на Илияна Захариева

 Това е формалната позиция на УМБАЛ “Св. Георги " - Пловдив по отношение на обявата на Илияна Захариева.. В няго тя описа за гибелта на татко си в Пловдив. Според нея той си е отишъл от този свят заради  " безотговорноста, хаоса и безчовечността " в Инфекциозна болница.

ПОЗИЦИЯ НА УМБАЛ " СВЕТИ ГЕОРГИ " ЕАД, ГР. ПЛОВДИВ

Участници сме в невиждани събития, които слагат на тестване волята, морала и възприятията на всички ни. 

Ръководството на УМБАЛ " Свети Георги “ ЕАД, гр. Пловдив моли към всички медии да бъдат по-внимателни и внимателни при излъчването или потреблението на изказвания и материали от обществените мрежи, постоянно съдържащи директни нападки и  извънредно отрицателни оценки към активността на лечебни заведения и работещите на първа линия с COVID-19.

Повод за обръщението ни изявленията, посредством които се дава медийна публичност на изказване, направено във " Facebook “ от госпожа Илияна Захариева - управител на огромната телекомуникационна компания А1, изгубила татко си по време на лекуването му в УМБАЛ " Свети Георги ". Лечебното заведение направи всичко, с цел да бъде избавен животът на господин Захариев, безапелационни са лекарите. Независимо от това, по съответния проблем тече инспекция, с която се наблюдава цялата последователност и всички елементи, упоменати в обявата на госпожа Захариева.

Съчувстваме на всички, които в изискванията на пандемията изгубиха обичани хора и изричаме най-искрените си съболезнования.

Много хора в положение на афект са склонни да търсят аргументите за своята горест или страдалчество в това, което на пръв взор е най-лесно да им обезпечи пояснение, без преди този момент да са потърсили обстоятелствата и без да отдават значение на следствията, които техните обвинявания и думи биха имали за други. Често даже хората не осъзнават, че със своите неоправдателни оценки и обръщения пазят единствено личното си его, както и че техните послания могат елементарно да бъдат употребявани с деструктивна или манипулативна цел. Разбираме, че е значимо пациентите и техните близки да споделят свои опасения и даже отвращение, когато са почуствали болежка или са били наранени техните права или ползи.

Непремерените репортажи и медийни публикаци обаче могат да допринесат за обезсърчаването на така и така изтощените лекари и здравни служащи. В тази тежка обстановка ние, експертите от лечебните заведения, би трябвало да се оправим дружно с пациентите и техните близки, а не да се противопоставяме един на различен. 

Съзнаваме, че тази зараза слага на тестване цялото общество, тъй като като човешки същества всички сме загрижени за своите родители, близки и другари. Всички би трябвало да схванат че сме във война! Война с вируса, война със страха, война за човешки животи! Да, лечебните заведения може и да наподобяват на " лазарети “, само че нали задачата е да помогнем на колкото може повече хора! Няма доктор, който да не желае пациентът му да оздравее. Няма доктор, който щади себе си лишавайки от грижа болния.

Тъжно е когато си направил всичко допустимо, само че изходът не е добър! Питаш се за какво, какво пропуснах, можеше ли още нещо да бъде направено, закъснях ли, сбърках ли с оценката? Никой не може да бъде безучастен пред гибелта! Ние носим тази контузия, тази болежка дружно с околните! Един от най-тежките налози се заплаща от медиците и здравните служащи на първа линия, които са изложени на голям стрес и извънредно висок здравен риск, и работят свръхсилите си. Доверието, градено с доста старания и усърдие, не трябва да бъде разрушавано с лека ръка. Не се съмняваме в нуждата от информиране на обществото, само че за нас е доста значимо информацията да бъде достоверна. Защото това, което се елементарно разрушава, не всеки път може да бъде възобновено! 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР